Vinbloggen’s anbefalede apps

Vi skriver i dag d. 22/01/23, vi lever efterhånden i en verden hvor det er blevet mere normalt at scrolle på sin smartphone, end at binde sine sko, en tendens mange af os nok kan nikke genkendende til. Vi kan i dag stort set finde alt på vores telefon, hvilket bringer os til emnet vin applikationer. Tager du et kig på din appstore, vil du finde næsten uanede mængder af utrolig dårlige vin apps, vi har derfor valgt at fokusere på de apps der rent faktisk fungerer.Du kan finde apps der kan hjælpe dig med alt fra “lagerstyring”, så du kan holde styr på din vinkælder.

Undervisnings materiale til videreudvikling af egne kompetencer indenfor vinens meget store og brede verden, her vil du kunne kan læse spændende artikler, du kan også finde apps der quizzer dig i den kendskab du har. Ydermere er der applikationer hvor du kan dele dine vinoplevelser hvor du er med til at øge kendskabet til forskellige vine, samt se hvilke smags og duft indtryk andre har haft.

Viva la Vivino

Vi starter hos Vivino, appen er udviklet af intet mindre end 2 landsmænd, nemlig Heini Zachariassen og Theis Søndergaard. Vivino blev til i en kælder i København i det herrens år 2010. Appen blev til efter ideen IMDB hvor man kan finde anmeldelser og vurderinger af film, på den måde kan man hurtigt vurdere om filmen falder i ens smag så man ikke spilder unødvendigt tid. Det samme koncept gælder for Vivino. Vivino giver brugerne muligheden for at dele sine meninger og holdninger omkring de vine de smager. Du kan tilføje en beskrivelse af vinen nemt og overskueligt, indtaste noter og andre smagsindtryk som tørhed, lethed, og syre niveau.På den måde kan du bidrage til det community Vivino er, samtidigt kan du også drage fordel af alle de anmeldelser der ligger når du skal ud og finde en vin.

Har du nogensinde stået i supermarkedet og kløet dig i håret over om den vin du har set dig varm på, rent faktisk er god? dette er en udfordring Vivino hjælper dig med, du kan blot tage et billede af etiketten og kan med 90% sikkerhed, regne med at Vivino kommer med netop den vin du står med, og dermed også andre brugeres vurderingen af vinen. Finder du en vin der lyder spændende, er chancen for at kunne købe den gennem Vivino relativt høj, da de har aftaler med forhandlere verden rundt. hvis du har lyst til at lære mere om vin, så har de naturligvis også tænkt på det, du kan tage på et såkaldt “Vin-eventyr” her kommer du gennem forskellige

emner indenfor vin, du låser flere kapitler op ved at scanne og drikke relevant vin for netop det kapitel du har læst. Sidst men ikke mindst kan Vivino hjælpe dig med lagerstyring af din “vinkælder”, her får du nemt et overblik over hvilke vine du har til gode at nyde. Vivino er i vores optik den bedste “Allround” vin app du kan finde. I øvrigt så kan appen findes på både IPhone og android, til den nettesum af 0.-

Source

Wine-Searcher

Wine-Searcher er stiftet af Martin Brown og har hovedsæde i Auckland, New Zealand. Denne app kan med fordel bruges til at finde priser på vin, på tværs af alle lande. Du kan læse omkring gode årgange, som oftest kan være svært at finde hoved og hale i. Ydermere har appen nogle af de helt store vinkritikers anmeldelser af vine, som du kan nyde godt af. Har du en speciel vin du leder efter, kan du sætte en alarm, så får du besked når dine favorit vin(e) når et prisniveau hvor du vil slå til.

Ønsker du at læse mange af vinkritikkernes anmeldelser skal du dog op med pungen, du vil blive nødsaget at betale 8.99$ i måneden for at låse op for disse anmeldelser.

CellarTracker

CellarTracker er nok den bedste app til at holde styr på vinene i netop din vinkælder, dog er den også til den mere tekniske side og er langt fra ligeså brugervenlig som f.eks. Vivino. Du kan med CellarTracker også indgive dine smagsnoter omkring vinen. Appen er kendt for at være for vinkendere, da brugerne af denne oftest er mere nørdede når det kommer til smags og duft noter. Derudover vil du også kunne finde flere high-end vine som bliver vurderet i forhold til de mere brugervenlig vin apps.

Elsker du indholdet af appen? Har du mulighed for at lukke op for endnu mere indhold, da CellarTracker har lavet flere samarbejder, med de mere kendte vinskribenter, som Jancis Robinson der bland andet er kendt for at være med skribent på det “blå” vinatlas. Så er du en vin connaisseur, vil denne app helt bestemt falde i din smag.

Source

ShareWine

Sharewine er en auktionsplatform, som sjovt nok specialisere sig i salg af vin. Du vil her nemt kunne købe og sælge vin, appen fungere yderst godt, og du har oftest muligheden for at købe vine til 10-15% under markedspris. Du skal dog ikke forvente at gøre de helt store vin-kup, men derimod få sikre handler til fair priser. Appen er yderst brugervenlig, og kræver ikke det store for at du kan starte din auktionskarriere.

True Wine

True Wine er en app der med fordel kan udbygge dit vin repertoire. Appen er super god læring for dig, der ønsker at begive dig ud i vinens verden. True Wine giver dig mulighed for at lære alt om vinområder, druetyper osv. Det er en meget brugervenlig app, som gør at du hurtigt kan komme i gang. Pas dog på for bliver du for alvor “bidt” af appen, vil du hurtigt ende med at betale for den fulde oplevelse med premium versionen.

WineMaps

WineMaps er som navnet antyder en app, der tilbyder en relativt detaljeret kort over vinområder i hele verden. Du har mulighed for at se 1500+ vin regioner, fordelt på 25 lande, ydermere har du mulighed for at downloade og printe de forskellige vinkort, hvilket vi syntes er en virkelig fed feature, vi ved jo alle at vinkort ikke ligefrem er det billigste at anskaffe. Appen koster 9.-, hvilket i min optik er en fair pris for flotte vinkort, der er nemme og overskuelige at finde rundt i. Desuden er det altså fedt at kunne printe sine favorit områder, uden at det koster en “vingård”.

Hvilke apps bruger vi selv?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at hver af disse apps er gode på hver deres måde, men hvilke apps bruger vi selv og hvorfor? Personligt benytter vi allermest Vivino, den kan stort set det hele, er brugervenlig og fungerer bare. Vivino er blevet stærkt efterfulgt af WineMaps, en app jeg faktisk ikke kendte til for jeg spurge jer derude, kæmpe skud ud til dig (du ved hvem du er), det er bare en fed app hvor du hurtigt kan lære at visualisere de forskellige vin regioner.

Tak fordi du valgte at kæmpe dig igennem denne artikel, har du ris/ros så tøv endeligt ikke med at kontakte os, vi bestræber os altid på at blive bedre.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *