📍Weingut Karst – Syrah fass No 1 2015
🌍Pfalz, Tyskland
🍇Syrah
💲?
🤝🏽www.vinfadet.dk
★★★★★☆ – 90/100
Denne gang skal vi anmelde en Tysk Syrah.
Farven
Vinen har en dyb rubinrød farve, med svagt lilla skær. Man kan lige ane på kanten. at vinen har fået lidt alder.
Næsen
Vinen har en næse, der bliver ved med at give. Det første du møder er en mild mynte, som sammen med eg, læder og mørkeblommer virkeligt rammer dig. Efter et par svingture i glasset udvikler næsen yderligere, hindbær, mørke overmodne jordbær, samt en tydelig sort peber. Efter at vinen har fået lidt mere temperatur (16-18gr.) og 45min ilt, fremtvinger vi de sidste aromaer. Du får en flot note af lakrids-karamel, som sammen med mynten og den sorte peber, gør at de primære frugter træder lidt i baggrunden. Vinen dufter af Syrah, men med et mere koldtklima udtryk end en “normal” Syrah. Det er nok mynten der giver vinen det her friske pust, som gør at vinen skiller sig ud, på den positive måde!
Paletten
På paletten får du en vin i rigtig flot balance. Syren,(medium+) tanninen,(medium) og viskositeten (medium %), der gør at den er utrolig behagelig. Aromaerne fra næsen går klart igen her på paletten.Der er dog yderligere tale om mørke syrlige kirsebær, som sammen med blommerne udgør de primære frugtnoter. Hyldeblomst er også svagt tilstede. Afslutningen er tilpas, hvoraf de fleste noter flot følger trop.
📍Weingut Karst – Syrah fass No 1 2015
🌍Pfalz, Tyskland
🍇Syrah
💲?
🤝🏽www.vinfadet.dk
★★★★★☆ – 90/100
This time we are reviewing a German Syrah.
Colour
Its deeb ruby red, with a purple glow, it also shows a bit of age in the edges.
The Nose
The aromas are, mild mint, oak, leather, dark plums, raspberries, dark overripe strawberries, black pepper and licorice-caramel. It does really smell of Syrah, but you can somehow also smell that it has a more cold climate expression, which I actually do like.
The palette
The wine is in balance, with a medium+ acidity, medium tannin and a medium% viscosity, really pleasant to drink with the same notes from the noes, however with a small addition of dark sour cherries and elderflower.